06-36141219 info@xavierjames.nl
Selecteer een pagina

Xavier James

Personal Life Coach & Mindfulness Trainer

“Happiness is not the result of craving situations you want of avoiding those you don’t, it’s a skill that can be learned by mastering yourself.”
~ Xavier James

Mijn aanpak 

Jouw doelen bepalen de richting. Ik werk niet met een vooraf bepaald en afgemeten plan. Mijn ervaring is dat door nieuwe inzichten soms nieuwe doelen ontstaan. Flexibiliteit en inspelen op het moment is daarom mijn stijl.  Ik faciliteer je om op een andere manier met belemmerende gedachten of patronen om te gaan in plaats van deze om te buigen. Angst bijvoorbeeld kan een goede raadgever zijn, wanneer je die uitsluitend als raadgever gebruikt. Als een radio die op de achtergrond aanstaat, terwijl je rustig verder gaat. Waar zit er ruimte voor groei? Hoe kun je vol zelfvertrouwen investeren in de dingen die je écht belangrijk vindt en zo de balans creëren die voor jou het beste werkt, zonder enorm streng voor jezelf te zijn en jezelf voorbij te lopen? Daar gaan we mee aan de slag.

Mijn waarden

Inspirerend en betrokken

Als coach is mijn rol jou faciliteren om je eigen oplossingen te vinden. Ik reik je daarvoor tools aan. Zo word je op de lange termijn je eigen coach en inspirator. Mijn instelling is dan ook: een adviseur vertelt je welke hengel het beste is om mee te vissen, een coach leert je vissen nadat je hebt gekozen in welke vijver je dat wilt.

De coachsessie als spiegel

Wat er tijdens een coachsessie gebeurt, creëert vaak waardevolle inzichten in onderliggende overtuigingen, je blinde vlek of dingen die belangrijk voor je zijn. Ik ben daarom altijd een actieve gesprekspartner en deel met je wat ik merk en ervaar in het contact met jou, in plaats van alleen maar vragen te stellen. 

Coaching is een tankstation. Veranderen gebeurt daarbuiten.

Coaching is de plaats om bij te tanken, reflecteren en je navigatie in te stellen om vervolgens in je dagelijkse leven de échte verandering in praktijk te brengen. Coaching is immers maar een klein tijdelijk deel van jouw dagelijkse leven. We maken daarom vanaf de eerste sessie de praktische vertaalslag.

Mijn verhaal

Ik word weleens omschreven als eeuwig student van het leven. Dat komt omdat ik als kleine jongen al een grote fascinatie had voor menselijk gedrag, persoonlijke ontwikkeling en het leven in het algemeen. Omdat ik anders en over andere dingen nadacht dan leeftijdsgenoten, voelde ik me vaak onbegrepen en wilde ik vooral mezelf begrijpen. Die interesse in persoonlijke ontwikkeling kwam in een enorme stroomversnelling, nadat ik in aanraking kwam met een Amerikaanse showconcept, die de Amerikanen ‘Broadway on an American football field’ noemen. Ik kreeg de kans om op hoog niveau een combinatie van muziek, theater en entertainment te maken en daarbij de competitie aan te gaan met de besten van de wereld. Na twee jaar van voorbereiding, training en deelname in andere competities, waren een USA-showtour met een wereldtitel de kers op de taart.

Als er één hele belangrijke les is die deze periode me heeft geleerd, als het gaat om high performance en persoonlijke effectiviteit, is het wel de performance die je neerzet het resultaat is van de mate waarin je potentie is ontwikkeld en de invloed van je beperkende overtuigingen op het benutten van die potentie. Of zoals de beroemde tennistrainer Timothy Gallway zegt: Performance = potential – interference, waarbij ‘interference’ staat voor de belemmeringen die we voor onszelf met onze gedachten of patronen creëren.

Vanuit die ervaring coachte ik beginnende artiesten en muzikanten daarna op het gebied van high performance en ontdekte ik dat mensen verder helpen mij voldoening geeft.

Na enkele jaren kreeg ik de kans om als teamcoach met teams te werken en zo kwam ik in het bedrijfsleven terecht. Een universitaire rechtenstudie tot fiscaal-jurist volgde. Nadat ik voor verschillende bedrijven in verschillende adviesfuncties heb gewerkt, waar mensen verder helpen ook een rol speelde, miste ik toch mijn rode draad. Daarom besloot ik terug te keren naar het mensgerichte, het helpen van mensen in hun persoonlijke groei om zo tot persoonlijk effectiviteit en leiderschap op verschillende levensgebieden te komen.

Om mijn ervaringen te verstevigen en mijn eigen ontwikkeling te verdiepen, besloot ik een post-hbo beroepsopleiding tot erkend en gecertificeerd coach te volgen. Omdat ik ontzettend leergierig ben en (persoonlijke) ontwikkeling één van mijn belangrijkste waarden is, volg ik regelmatig opleidingen, cursussen en trainingen en overleg ik met collega coaches, trainers en psychologen (intervisie en supervisie). Op dit moment volg ik een opleiding tot psycholoog. 

Zullen we kennismaken? 

Open chat
1
💬Nog vragen?
Hi! 👋
Xavier hier. Wil je meer informatie of een belafspraak maken? Stuur me dan een WhatsApp-bericht.

Hartelijke groet,
Xavier James