06-36141219 info@xavierjames.nl
Selecteer een pagina

Mindfulness Training

Geef zelfbewust leiding aan je leven

Verander je patronen

“Your vision will become clear only when you can look into your own heart. Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes.”
~ Carl Jung

Vergroot je zelfbewustzijn. Creëer meer keuzevrijheid.  

Leef je op de automatische piloot of zitten gedachten je in de weg? 

Met de Mindfulness Training leer je je bewust worden van de werking van je geest en losmaken van oude mentale gewoonten. Van je gedachten, emoties en (reactie)patronen, zoals je die op dat moment ervaart. Je leert deze te herkennen en observeren, zonder jezelf ermee te identificeren, om te voorkomen dat je terugglipt in oude patronen en je laat leiden door automatische belemmerende gedachten. In plaats van automatisch te reageren vanuit je referentiekader, leer je dat als adviseur gebruiken. Hierdoor vergroot je je keuzevrijheid en handelingsrepertoire. Zo kom je uit je hoofd en geef je doelbewust leiding aan jezelf en je leven. 

Wat is Mindfulness?

Wetenschappelijk bewezen

Mindfulness heeft wortels in de eeuwenoude Oosterse filosofie. Sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw is mindfulness wetenschappelijk onderzocht en bewezen. In eerste instantie voor mensen met psychische klachten, zoals depressies, burn-out en angsten. Inmiddels blijkt mindfulness breder inzetbaar en wordt het toegepast in het bedrijfsleven, onderwijs en overheidsinstellingen. 

Vergroot zelfkennis en zelfbewustzijn

Je leert je gedachten zien als een radio die op de achtergrond aanstaat, terwijl je aan het werk bent. Je hoort het wel en kunt er naar luisteren wanneer je daarvoor kiest, maar je kunt er ook voor kiezen door te werken. Je gedachten of onzekerheden worden zo meer een adviseur in plaats van bestuurder van jouw leven.

Down to earth

Er is niets zo tastbaar en concreet als het huidige moment. Je leven van vandaag. Mindfulness focust zich op dat huidige moment, op het blootleggen van je gedachten, gevoelens en ervaringen op het moment dat ze zich voordoen. 

Flexibel en praktisch

Je kunt mindfulness overal en op elk moment van de dag toepassen. Om mindfulness in je dagelijks leven in te bouwen, krijg je vanaf de eerste trainingsdag handvatten aangereikt.

Is de Mindfulness Training iets voor mij?

Wanneer je je minder wilt laten leiden door je gedachten, zelfbewuster in het leven wilt staan en een mildere voor jezelf wilt zijn, is Mindfulness Training interessant voor jou! Het belangrijkste is dat je bereid bent actief te oefenen. Net zoals je lichaam fitter maken continu aandacht, onderhoud en geduld vraagt, vraagt mentale training (mindfulness) dat immers ook.  

Ik leef op de automatische piloot

Ik sta altijd aan en zit vast in mijn gedachten

Ik ben te streng en hard voor mezelf

Ik weet niet meer wat ik voel; ik denk zoveel...

8-weekse Mindfulness Training

Uit talloze wetenschappelijke onderzoeken is naar voren gekomen dat Mindfulness Training effectief is om permanent anders om te gaan met jezelf, gedachten en patronen, en je er minder door te laten lijden (geen spelfout!). In plaats daarvan worden gedachten en gevoelens een raadgever, je eigen (interne) adviseur. 

In de 8-weekse Mindfulness Training is beoefenen van mindfulnessmeditatie één van de belangrijkste pijlers. In de loop van de training passeren een aantal verschillende vormen de revue en ontdek je welke jou het meeste helpen. De training creëert daarnaast een gelegenheid om op een andere, flexibele manier met jezelf om te gaan terwijl je nieuwe dingen leert.

De training bestaat uit 8 sessies van 2,5 uur. Elk met een eigen thema.

We werken met elkaar aan het veranderen van mentale patronen die zo een gewoonte zijn geworden dat je er vaak niet eens van bewust bent. Die patronen kunnen we alleen veranderen als we tijd en inspanning steken en geduldig en volhardend zijn in het leren van nieuwe dingen. Je krijgt dan ook voldoende materiaal om buiten de sessies om zelf actief aan de slag te kunnen. 

Mindfulness Training is wat dat betreft net als tuinieren. Je bereidt de grond voor, plant zaadjes en zorgt ervoor dat die voldoende water en voeding krijgen om uiteindelijk te kunnen oogsten. Er is geen quick fix en het is belangrijk om toegewijd en volhardend tijd en inspanning te investeren om nieuwe vaardigheden onder de knie te krijgen. Ik stimuleer je daarom om wat je tijdens de training leert actief in je dagelijkse leven toe te passen.

 

Fasen in Mindfulness Training

Persoonlijk gesprek

We beginnen met een 1-op-1 gesprek van 1 uur. Dat is het startpunt van de training. We bespreken wat jouw reden is om de training te volgen en wat je ervan verwacht. Je krijgt natuurlijk ook alle informatie en hand-outs die je nodig hebt om goed voorbereid te starten met de Mindfulness Training. 

Mindfulness Training

In 8 wekelijkse sessies van 2,5 uur train je jouw aandacht en word je bewust van de werking van jouw geest. Je leert patronen en alarmsignalen herkennen en passende acties te ondernemen. Je leert dat je andere keuzes hebt dan automatisch in oude patronen terug te vallen. Zo creëer je je eigen interne adviseur.

Zelf verder oefenen

Bij mindfulness gaat het spreekwoord ‘oefening baart kunst’ volledig op. Zelf oefenen met materiaal dat je van mij vooraf, na elke sessie en wekelijks ontvangt, is daarom een belangrijk onderdeel van de training. Vraag jezelf vóóraf vooral af op welk moment van de dag je tijd kunt en wilt vrijmaken om te oefenen. 

Tarieven

Ik vind dat Mindfulness Training voor iedereen toegankelijk hoort te zijn, ongeacht je financiële situatie. Ik houd de tarieven daarom bewust laag en bied verschillende mogelijkheden aan om een training te volgen, die past bij jou wensen én budget. Bij de groepstraining bied ik aan maximaal één persoon, wiens financiële situatie het helemaal niet toelaat, de mogelijkheid om kosteloos deel te nemen aan de training. Stuur me een bericht voor meer informatie!

 

Online Mindfulness Training

Voor degene die volledig in zijn of haar eigen omgeving met mindfulness aan de slag wilt én toch gebruik wilt maken van de begeleiding die bij een face-to-face Mindfulness Training hoort.

€ 199,-

Meer over de Online Mindfulness Training

Na een online introductiegesprek via beveiligde beeldverbinding, ontvang je inloggegevens voor het online trainingsplatform. Daarin zie je meteen een e-book, digitaal logboek en werkboek. Elke week heb je op een vast moment een digitale sessie. Je maakt kennis met de mindfulness-oefeningen voor die week en we bespreken jouw ervaringen in een beeldgesprek. De rest van de week ga je zelf aan de slag met die oefeningen en houd je jouw ervaringen bij in een digitaal logboek. Zo werk je zelfstandig, in je eigen omgeving én toch met persoonlijke begeleiding.

Privé of Buddy-training

Gun je jezelf een persoonlijke Mindfulness Training op maat, volledig afgestemd op jou? Of is ‘samen zijn’ voor jou belangrijk en deel je graag je ervaringen met je partner, vriend(in) of familielid? De individuele of buddy-training is dan echt iets voor jou!

€ 499,-

Meer informatie over Privé of buddy-training

De individuele of buddy-training is een privétraining, die je alleen of met iemand (maximaal 4 personen) uit jouw omgeving kunt volgen. De essentie van de Mindfulness Training is hetzelfde. Het verschil zit in de benadering. De individuele training is een 1-op-1 training in dezelfde tijd (2,5 uur) als de groepstraining. Je deelt je ervaringen rechtstreeks en alleen met mij. Hierdoor is de training persoonlijker en gaat alle aandacht uit naar jou en jouw ervaringen. Bij de buddy-training deel je jouw ervaringen direct met iemand uit jouw omgeving en kun je met een vertrouwd persoon buiten de sessies om sparren en ervaringen delen.

De investering per type training: 

  • Individuele training: € 499,-
  • Duo-training: € 449,- per persoon
  • 3-personen training: € 399,- per persoon
  • 4-personen training: € 349,- per persoon

Groepstraining (max. 12 personen)

Bij groepstraining zijn er 8 tot 12 deelnemers. Zo is er voldoende aandacht voor iedereen persoonlijk en kan er optimaal gebruik worden gemaakt van de collectieve focus. Daardoor leer je ook van de inzichten en ervaringen van andere deelnemers.

€ 299,-

Meer informatie over de groepstraining

Heb je vragen of wil je je aanmelden?

 

Open chat
1
💬Nog vragen?
Hi! 👋
Xavier hier. Wil je meer informatie of een belafspraak maken? Stuur me dan een WhatsApp-bericht.

Hartelijke groet,
Xavier James