06-36141219 info@xavierjames.nl
Selecteer een pagina

Contact opnemen

Wil je meer informatie of gewoon een vraag? Bericht me hieronder!

Verstuur jouw bericht

Vraag & antwoord

Kan ik ook online coaching krijgen?

Ja! In het kennismakingsgesprek kiezen we op basis van jouw doelen en agenda hoe we de coaching vormgeven. Dat kan online zijn, face-to-face of een combinatie daarvan.

Waar vinden coachsessies en trainingen plaats?

Je kunt kiezen voor online coaching of mindfulness training of face-to-face bij mij op locatie in Almere, Amsterdam of Utrecht. In overleg kunnen we er ook voor kiezen om de coachsessies op een andere locatie te laten plaatsvinden, bijvoorbeeld in je werkomgeving of bij jou in de buurt. 

Worden coaching en training vergoed?

 Er zijn verschillende manieren om jouw coaching of training vergoed te krijgen. 

Soms krijg je een tegemoetkoming van je werkgever. In sommige gevallen van Belastingdienst. Dit is afhankelijk van jouw reden voor coaching. Ik informeer je daarom graag in het kennismakingsgesprek over de mogelijkheden voor jou. 

 

Wat is het verschil tussen een coach en psycholoog?

Sommige coaches zijn psycholoog en sommige psychologen geven ook coaching. Het onderscheid vervaagt dan. Toch er een verschil.

Een psycholoog geeft vooral therapie en behandelt psychische problemen die hun oorzaak vaak in het verleden hebben. Het doel van therapie is vaak dan ook het ‘helen’ van wonden uit het verleden, om in het heden andere ervaringen te hebben.  

Een coach start vanuit ervaringen in het heden en ondersteunt je bij doelen en veranderingen richting de toekomst. Wat wil je morgen anders ten opzichte van vandaag? 

Als coach in opleiding tot psycholoog faciliteer ik in een leer- en veranderproces waarbij we met een diversiteit aan principes en vormen werken. We creëren inzicht in je patronen, gedrag en ervaringen om je keuze- en gedragsmogelijkheden te vergroten. Ik stimuleer je vervolgens ruimte te maken voor wat je in deze fase van je leven écht belangrijk vindt en reik je tools aan om daar toegewijd acties in te ondernemen. Doe je wat je écht wilt en wil je wat je doet? 

Hoe weet ik welke coach bij mij past?

Door met verschillende coaches in gesprek te gaan. Natuurlijk hoef je geen beste vrienden met je coach te zijn om een effectieve coaching te hebben. Toch is het belangrijk om een bepaalde ‘klik’ te ervaren. Coaching is namelijk heel persoonlijk. De coach gebruikt zichzelf als instrument. Net zoals een zangeres haar stem en een tennisser zijn lichaam als instrument gebruiken, gebruikt een coach zichzelf als persoon als instrument. Wie de coach als persoon is en hoe die werkt, is daarom belangrijk om te bepalen of de coach bij jou past. 

En dat is niet alles. Het is verder belangrijk om te kijken of de coach aan zijn of haar eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling blijft werken, zijn eigen zaag scherp houdt. Een drummer onderhoudt toch ook zijn drumstel, vervangt zijn drumsticks en -vellen, stemt zijn instrument op de juiste toonhoogtes en oefent nieuwe muziekstukken. Heeft de coach een mensgerichte of beroepsopleiding, doet hij/zij aan coaching, intervisie of supervisie? Schoolt de coach zich regelmatig bij?

Het kan natuurlijk ook zijn dat het klikt en de coach een bekwaam professional is, maar op dit moment in deze fase van je leven niet is wie je nodig hebt in jouw proces. Wees daar ook scherp op! Ik zal dat ook zijn en je iemand anders aanbevelen als dat beter past. 

 

Waarom zou ik voor coaching kiezen?

Het eerste antwoord is: omdat je iets aan jezelf, je leven of situatie wilt veranderen en je dat nog niet zelf is gelukt. Je hebt van alles geprobeerd en hebt geen onderliggend psychisch probleem. Je wilt af van die worsteling of situatie. 

Bij elke fase in je levensloop horen andere vragen en keuzes. De huidige maatschappij vraagt steeds meer en meer aanpassingsvermogen van je. Veranderingen die elkaar in hoog tempo opvolgen. Organisaties die steeds meer een levenlangleren stimuleren of zelfs een must vinden. Crisissituaties die op de loer liggen. Wat we nu zijn en doen is morgen geen vanzelfsprekendheid.

 

Locaties voor coaching & training

Alleen op afspraak

 

Almere

WTC Almere
Naast station Almere-Centrum

P.J. Oudweg 4
1314 CH Almere

Amsterdam

Pand Zuid
Naast het Olympisch Stadion

IJsbaanpad 9
1076 CV Amsterdam

Utrecht

Catharijneborch
Naast Hoog Catharijne

Catharijnesingel 56-57
3511 GE Utrecht

Gratis audiobestanden met oefeningen voor Mindfulness ontvangen? Meld je aan!

Open chat
1
💬Nog vragen?
Hi! 👋
Xavier hier. Wil je meer informatie of een belafspraak maken? Stuur me dan een WhatsApp-bericht.

Hartelijke groet,
Xavier James