06-36141219 info@xavierjames.nl
Selecteer een pagina

Personal Life Coaching

voor Millenials en Young Professionals
w

Persoonlijke gesprekken

Coaching is meer dan een goed gesprek. De basis van de coachsessies is de dialoog met elkaar. Ik stel je vragen, spiegel wat ik zie en deel met je wat ik tijdens de gesprekken ervaar.

1-op-1 Training

Effectieve coaching is interactief. De meest effectieve manier van leren is immers door te ervaren. Naast dat we stilstaan bij directe ervaringen tijdens de coaching en met elkaar praten, zijn we tijdens de coachsessies ook vooral aan het DOEN.

Praktische oefeningen

Coaching is tijdelijk en een klein deel van je leven. De echte verandering vindt plaats in je dagelijkse leven. Om je te ondersteunen bij de vertaalslag naar je dagelijks leven, krijg je na elke sessie praktische oefeningen mee.

e-Coaching

Tussen de coachsessies door, hebben we meerdere online contactmomenten. Inzicht, verdieping en support staat dan centraal. Alleen e-Coaching kan natuurlijk ook!

Neem de regie en laat je leiden door je waarden

Is het tijd voor verandering, maar loop je vast?

Misschien ben je toe aan een volgende stap, wil je jouw koers bepalen, je minder door je gedachten laten tegenhouden of een betere balans. Misschien wil je leren omgaan met stress, stoppen met denken en starten met doen of beter voor jezelf opkomen. Wat je doel ook is, één ding is zeker: je bent klaar met de huidige situatie en bent toe aan verandering of wilt iets realiseren.  Je wilt het initiatief nemen en aan het stuurwiel staan. Je hebt al van alles geprobeerd, maar loopt helaas nog ergens op vast. Ontdek dan wat Personal Life Coaching voor jou kan betekenen. 

Wat is Life Coaching?

Stimulerend en transformerend

Ik stimuleer je je eigen coach te worden, zodat je vanuit je eigen inspiratiebronnen de leiding neemt over jezelf en je leven. Zodat je doelen stelt gebaseerd op je waarden en daar vol vertrouwen in investeert. Zodat je op een andere, flexibele manier omgaan met je gedachten en overtuigingen, waardoor je niet meer het gevecht met jezelf of gedachten hoeft aan te gaan.

Compleet leven

Op het snijvlak van coaching en therapie, werken we met bewezen psychologische inzichten op het niveau van identiteit, waarden, patronen in gedachten, gevoelens en gedrag. Daarbij werken we vanuit jouw leven met alle aspecten, rollen en verantwoordelijkheden die daarbij horen. 

Interactief en kortdurend

Je wilt een doel bereiken of verandering realiseren. Dat gebeurt door te doen. Personal Life Coaching is daarom een combinatie van gesprekken, 1-op-1 training en online coaching. Door deze intensieve samenwerking hebben de coachprogramma’s vaak een korte duur van tussen de 5 en 8 sessies.

Is Life Coaching iets voor mij?

Of je doel nu ligt op persoonlijk vlak, op het gebied van carrière, relaties of zingeving. Op elk gebied neem je jouw persoonlijkheid, gedachten, overtuigingen en patronen mee. Life Coaching gaat over persoonlijke effectiviteit, veerkracht en authenticiteit. Over excelleren als persoon en investeren in verschillende aspecten van jouw leven. Wil je in jezelf en persoonlijke effectiviteit investeren? Neem dan gerust contact op!

Je wilt achterhalen wie je bent, waar je goed in bent en hoe je daar vorm aan wilt geven.

Personal Life Coaching helpt je bij het vinden van en investeren in je dromen en wensen, je ‘purpose’. Wie ben je? Wie wil je zijn? Wat vind je belangrijk en waar ben je écht goed in? Hoe kun je dat vertalen naar waarde voor anderen? Wanneer je waardevol wilt leven en van daaruit waardevol voor anderen wilt zijn, is Life Coaching interessant voor jou.

Je hebt het gevoel dat je stilstaat en weet niet wat te doen.

Je zit voor je gevoel vast in gedachten of een situatie. Je komt niet meer in beweging. Of je twijfelt tussen meerdere wegen. Welke keuze moet ik nu maken? Past dat wel bij me? Wat zullen anderen van mij denken? Kan ik dit wel? Wanneer dit vragen zijn die je in jezelf herkent en daardoor geen enkele stap meer zet, ben je het waarschijnlijk zat. Tijd voor verandering? Tijd voor Life Coaching!

Je bent zakelijk succesvol en wil dat ook persoonlijk zijn.

Ken je dat? Je hebt keihard gewerkt om te komen waar je bent, alle energie en tijd in je carrière gestopt om te bereiken wat je wilt en nu heb je het gevoel dat er toch ‘iets’ mist. Je weet niet meer wat je belangrijk vindt of hebt juist het gevoel dat je de zakelijke groei en verandering allemaal niet meer kunt bijbenen.

Je wilt meer plezier en voldoening halen uit wat je doet.

Verveling? Bore-out? Het idee van: is dit nu alles? Doe je wat je wilt en wil je wat je doet? De ene noemt het zingeving. De ander persoonlijk leiderschap. Hoe je het ook noemt, het gaat in essentie om één ding: hoe zet je je kwaliteiten en talenten in op een manier die zowel voor jou als voor anderen de meest optimale waarde levert. Wil je daarmee aan de slag? Bericht me dan voor een belgesprek!

Je hebt last van stress, staat continu aan en wil meer balans.

Zonder te tanken en je auto te onderhouden, laat je auto je weten dat je actie moet ondernemen. De alarmbellen beginnen te rinkelen. Wanneer die je negeert, kom je vroeg of laat aan de kant van de weg te staan. Precies zo werkt het ook bij ons. 
Heb je last van weglekkende energie? Beginnen de alarmbellen in je lijf te rinkelen? Weet jij nog hoe je voldoende oplaadt en naar jezelf luistert? In een combinatie van Personal Life Coaching & Mindfulness Training gaan we daarmee aan de slag!

Mijn aanpak

Jij kent jezelf en je leven het beste. Je hebt bepaalde kwaliteiten, waarden en karaktereigenschappen. Ik zie je dan ook als expert van je eigen leven. Ik geloof dat jij de potentie je stip op de horizon te bepalen en een compleet leven te leiden. Mijn rol is jou tools aanreiken om die potentie vrij te maken, uit te bouwen en te benutten. Zo neem je leiding over je gedrag en keuzes in je leven. Om de effectiviteit en kwaliteit van de coaching te waarborgen, hebben we op 4 momenten objectieve evaluaties en kunnen we bijsturen waar nodig.

Nadat we jouw reden voor coaching hebben omgezet in een kraakhelder coachdoel en we hebben bepaald op welke manier we de coaching vormgeven, werken we vanuit je leven en ervaringen op dit moment doelgericht aan verandering voor de toekomst.

 

Hoe Life Coaching werkt

Plan een belafspraak

Het is belangrijk dat je je op je gemak voelt om dingen over jezelf te delen. Om te peilen of er een ‘klik’ is, bel ik graag met je. We horen elkaars stem en je kunt me alles vragen. Ervaren we een eerste klik, dan plannen we een face-to-face inspiratiesessie.

i

Bepaal je coachprogramma

Na de inspiratiesessie, maken het programma, spreken we het aantal sessies en contactmomenten af. en plannen deze alvast in. Zo weet je meteen waar je aan toe bent. Om het programma toch flexibel te houden, betaal je niet per programma maar per sessie. 

Bereik je doelen

Het coachprogramma is de rode draad van de coaching, maar jij en jouw doelen zijn leidend. Niet een programma of welke methode dan ook. We werken met dat waar jij op een bepaald moment tijdens de coaching behoefte aan hebt. 

Personal Life Coaching (1,5 uur)

1 sessie = 2 contactmomenten! Personal Life Coaching is de meest complete vorm van coaching. Een op maat gemaakt programma om maximaal te investeren in jouw doelen. Met 4 evaluatiemomenten, coachsessies van 1,5 uur, een interactieve combinatie van gesprek, training, reflectie en online coaching zorgen we samen voor optimale input. Alles in inbegrepen. Je betaalt per sessie en werken we samen in een traject. Flexibel en toch compleet!

€ 125,-

Meer over Personal Life Coaching

Personal Life Coaching is inclusief: 

✔  Per sessie:  1 face-to-face coachsessie + 1 online contactmoment.

✔  Nulmeting, tussentijdse evaluatie en duurzaamheidsevaluatie (na 6 maanden)  om de effectiviteit en kwaliteit van de coaching te waarborgen.

✔ Persoonlijk eindrapport (van mij en eventuele andere voor jou relevante personen).

✔ Telefonische support (fair use).

✔ Lenen van boeken die relevant voor je zijn.

✔ Optioneel: tests en assessments. 

Omdat Personal Life Coaching uit een intensieve combinatie van verschillende componenten van inzicht, reflectie, leren, trainen en veranderen is opgebouwd, zijn de programma’s in korte tijd te doorlopen. De meeste programma’s duren tussen de 5 en 8 sessies, met 1 of 2 online contactmomenten tussen de sessies door. De sessies zelf vinden over het algemeen plaats bij mij op locatie in Almere, Amsterdam of Utrecht. In overleg is het ook mogelijk om op een andere locatie af te spreken. In het begin zijn de sessies vaak wekelijks en naarmate het traject vordert tweewekelijks plaats. Ook dit blijft natuurlijk maatwerk en afhankelijk van jou, je doelen en wensen.

In sommige gevallen wordt coaching vergoed door je werkgever of Belastingdienst. Dat hangt af van je reden voor coaching. Ik bespreek de mogelijkheden graag tijdens de kennismaking!

 

e-Coaching only (45 min)

Bij e-Coaching only hebben we een coachgesprek van 45 minuten via beeldbellen. Na elke sessie ontvang je in je online portaal persoonlijke oefeningen/opdrachten om zelfstandig aan de slag te gaan.

€ 65,-

Meer over e-Coaching only

Afstand te groot? Al bezig je doelen te bereiken en nog net even dat ene zetje nodig? Laagdrempelig met coaching in aanraking komen? e-Coaching is dan de uitkomst! Een sessie bestaat twee aspecten: een gesprek van 45 minuten via beveiligd beeldbellen en praktijkoefeningen. Natuurlijk kunnen we ook andere afspraken maken. Neem contact op voor meer informatie!

Wat is inclusief?

✔ Een persoonlijk face-to-face gesprek om jouw doelen te bepalen.

✔ Een online coachgesprek van 45 minuten.

✔ Persoonlijke dag- en weekoefeningen. 

Ben je er klaar voor? Laten we eens kennismaken!

Open chat
1
💬Nog vragen?
Hi! 👋
Xavier hier. Wil je meer informatie of een belafspraak maken? Stuur me dan een WhatsApp-bericht.

Hartelijke groet,
Xavier James